Billån

ÅOP henviser til renten. Den udtrykkes som en årlig sats. ÅOP’er på over 80 betragtes som “positivt”. Disse satser er gode for dem, der finansierer store lån såsom bil lån. Ulempen er, at renten falder til 63 eller lavere, hvilket kan være meget dyrt. Dette vil gøre det ud som en meget dårlig aftale. Hvis du er på udkig efter lån til at finansiere store indkøb som biler eller hjem, vil renten spille en stor rolle i fastsættelsen af størrelsen af lånet. Der er mange metoder til at beregne renten. ÅOP, plus en måned LIBOR (London Interbank Offering Rate), og prime satser er nogle af de mest udbredte. Den sats, du tilbydes, vil ikke afspejle det endelige rentebeløb, som du skal betale. Mange låneaftaler omfatter gebyrer, sanktioner samt dyre tilknyttede betalinger. ÅOP tager blot renten i brug. Det tager ikke højde for nogen sanktioner eller gebyrer.

Den primære rente er den officielle føderale rente. Det er offentliggjort i Wall Street Journal. Det kan bruges til at bestemme nøjagtige renteændringer. Denne sats gælder for kortfristede lån. Den offentliggjorte rente gælder kun for langfristede lån. Prime satser kan svinge dagligt, afhængigt af værdien eller Fed Fonde, og hvad det var før kreditkrisen. Ifølge de seneste begivenheder, forudsiger analytikere, at prime rates kan stige op til 7,5% i 2006. Dette ville betyde, at et lån med en rente på 7,5 % i marts 2006 ville have en rente på 4,875 % (7,5 % ganget med 12 måneder).

Den rente, du får, kan variere afhængigt af din kreditværdighed. Højere renter er tilgængelige for dem med bedre kredit. En højere rente er sandsynligt, fordi långiver har større tillid til, at du ikke vil “rejse til et andet land” og tage på flere lån. Dårlig kredit kan modtage en højere ÅOP, end hvis de var kreditværdige.

Skriv kommentar